Installation av solpaneler, grön teknik, ger dig skattereduktion

Investera i solpaneler & ta del av ett förmånligt solcellsbidrag

Från årsskiftet är det mer förmånligt för dig än någonsin att skaffa solceller och solpaneler. Det är nämligen så att det gröna avdraget – skattereduktionen som du som installerar grön teknik kan få, har höjts till 20%. Bor du i uppsalatrakterna och är sugen på att investera i solceller? Nu är det mer förmånligt än någonsin, och City El & Tele hjälper mer än gärna till.

Det här är bidrag för grön teknik

Men vad innebär det egentligen att få en skattereduktion när du installerar solpaneler, och hur kommer det sig att det är så? Jo, grön teknik såsom solceller och solpaneler är inte bara gynnsamt för dina elräkningar, utan tillåter dig även att göra miljön en jättetjänst. När du installerar den här typen av teknik idag, får du alltså ett avdrag för den tjänst du gör miljön – nu på hela 20%. Anledningen bakom detta bidrag för grön teknik ligger i att finansdepartementet vill stimulera den miljömässigt hållbara infrastrukturen i form av bland annat solceller som en modern förnybar energikälla.

Så här utnyttjar du skattereduktionen när du installerar solceller och solpaneler

Skattereduktionen du får när du installerar grön teknik såsom solpaneler gäller såväl installation som materialkostnader. Det innebär att när du anlitar oss för att installera solpaneler åt dig, får du ett avdrag direkt på fakturan. Det gröna avdraget för våra solceller och solpaneler fungerar likt ett rut- och rotavdrag, där den enda skillnaden är att det gröna avdraget är en skattereduktion av egen sort.

Hur mycket avdrag i kronor får jag på solcellsinstallation?

Det material och arbete som används under en solcellsinstallation ses ungefär som 97% av den totala kostnaden. Detta innebär i praktiken att de 20% i avdrag du har rätt till, räknas på de 97% av den totala kostnaden. Med denna uträkning i åtanke, är skillnaden från skattereduktionen som tidigare låg på 14,55%, idag 19,4%. Hur mycket du får betala beror följaktligen på den totala kostnaden av installationen. Begär en offert hos oss helt gratis!

Köp dina solceller från City El & Tele – billigare än någonsin idag

När du väljer att investera i solceller från City El & Tele i Uppsala ges du automatiskt möjligheten att nyttja det gröna bidraget. Om du väljer att själv köpa in material för en installation av solceller gäller inte bidraget, men när du däremot väljer att anlita en firma för att utföra installationen får du avdrag på material som företaget nyttjar. Passa på att köpa dina solceller och solpaneler från City El & Tele i Uppsala idag, och ta vara på den förhöjda skattereduktionen. På så sätt gör du inte bara din plånbok en tjänst med en sänkt elräkning och en billigare installation av solceller, utan även miljön som besparas onödigt nyttjanden av energi som tar slut. Ta i stället vara på solen – den eviga energikällan.

Behöver du hjälp?

Tveka inte att kontakta oss på City El & Tele redan idag med dina frågor kring installationer och service av elektriska anläggningar. Vill du begära offert gör du det enkelt genom att klicka på ”Begär offert” här intill.